Jelenleg Magyarországon megközelítőleg egymillió gazdátlan állat él az utcákon vagy a menhelyeken! Ne ragaszkodjunk fajtatiszta állathoz! Egy keverék kutyus vagy cica éppen olyan kedves, okos és ragaszkodó, mint bármely fajtatiszta társa. Saját tapasztalataim alapján a befogadott állatok sok esetben ragaszkodóbbak és hűségesebbek is!

Ne ragaszkodjunk a fiatal (kölyök) kiskutyához, kiscicához! Egy kölyök állat felnevelése mindig több problémával jár! Főleg egy kezdő kutyatartóknak lenne célszerűbb egy idősebb, nyugodtabb állattal megtanulni az állattartás fortélyait!

Egy örökbe fogadott állattal egyszerre két állat életét is megmenthetjük, hiszen a magunkhoz vett kedvenc helyére egy másik kerülhet be a menhely oltalmába.

orokbefogadas

A menhelyeken egészséges, ápolt, legtöbbször ivartalanításon is átesett kisállatot kapunk. Sajnos ezzel szemben a tenyésztők között sok olyan is akad, akinek nem az állat egészsége, csupán az anyagi haszonszerzés a fontos. Ilyenekkel rendszeresen találkozom a rendelőben. A ,,tenyésztő” drága pénzért eladta a kölyköt, de a heréje nem szállt le és/vagy köldöksérve is van. Vagy féláron megkapta az állatot, de olyan fejlődési rendellenessége van, amelynek a műtéte 100e Ft-ba kerül! Szintén sok pénzért eladott kölyök olyan parazitával fertőzött, amely az emberre nézve is veszélyes!