Valamilyen jobb minőségű eledellel táplálni, lehetőleg előnyben részesíteni a száraz állateledeleket! Rendszeresen vakcináztatni a legfontosabb fertőző betegségek ellen! (3-4 hetes időközzel két vakcina beadatásával az alapimmunizálás elvégzése, majd utána évente egyszer, illetve javasolt őket veszettség ellen is oltatni és microchippel megjelöltetni!)

Ivartalanítani! Nem csak a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében, hanem az ivartalanításnak nagyon sok előnye van állategészségügyi szempontból is (fertőző betegségek miatt, a nemi szerveket érintő egészségügyi problémák (pl.: emlődaganat!)!

egészséges cica

Rendszeres védelmet biztosítani számukra a külső (bolha, kullancs, tetű, atkák) és belső élősködők ellen, ugyanis ránk emberekre nézve is veszélyt jelentenek ezek a paraziták! A védekezés során mindig az állat testtömegének megfelelő készítményt választva, odafigyelve arra, hogy az adott készítmény mennyi ideig hatásos! Hat havonta állatorvosi ellenőrzés, átvizsgálás, különös tekintettel a fogakra! A szükséges fogászati kezelések elvégzése! Évente egyszer vérvétel és szűrővizsgálatok elvégzése (pl.: szívféreg)!